Cursus op maat

Cursus Privéles Beverwijk

Wilt je doorgroeien in uw carrière? Wij bieden een breed scala opleidingen aan. Al onze cursussen zijn praktijkgericht en privé op maat. Bij privéles wordt er gewerkt met een flexibel leerplan dat wekelijks kan worden aangepast aan de hand van de behaalde resultaten.

Zo wordt het afgestemd op jouw niveau, maar ook op basis van jouw persoonlijke wensen en doelen. Ideaal wanneer je bijscholing nodig hebt, een baan zoekt of wanneer je een eigen bedrijf wilt starten.

Hieronder vindt je een overzicht van de verschillende cursussen die wij aanbieden, informatie over de cursussen en de tarieven. Heb je vragen dan kun je uiteraard ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

De lessen kunnen zowel overdag als ’s avonds gevolgd worden bij ons op het instituut aan de Vondellaan 86 in Beverwijk. Dag en uur worden in onderling overleg afgesproken en er kan op ieder gewenst moment gestart worden.

Onze cursussen zijn ook beschikbaar voor bedrijven. Op deze pagina lees je daar meer over.

Taalcursus

Taalcursus Nederlands Beverwijk

Leer snel op een eenvoudige manier Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans of één van de andere talen die wij bieden. Tijdens onze cursus leer je de juiste uitspraak te gebruiken, goed te converseren, foutloos te schrijven en vlot te lezen.

Ideaal bijvoorbeeld op vakantie. Geniet met volle teugen van het land en de cultuur en communiceer met de plaatselijke bevolking. Het bezoek aan restaurants, winkels, markten of musea krijgt zo een extra dimensie. Maar bij Instituut Eggermont kunnen particulieren en bedrijven ook terecht voor de cursus Nederlands als tweede taal (NT2).

 Met het oog op passende arbeid en stages is het belangrijk de Nederlandse taal zo goed mogelijk onder de knie te hebben. Tijdens deze cursus voor anderstaligen wordt er vooral aandacht besteed aan het correct leren schrijven en de juiste uitspraak.
Is Nederlands je moedertaal, maar ben jeonzeker over uw uitvoering ervan? Maak je wel eens een taalfout? Kom dan bij Instituut Eggermont op een korte repetitietraining Nederlands. Onder andere de d’tjes en t’tjes zullen uitgebreid worden behandeld. Na deze repetitietraining schrijf je foutloos je eigen sollicitatiebrief, curriculum vitae en andere correspondentie.
Bij Instituut Eggermont is de cursus Engels gericht op jouw wensen en doelstellingen. Er is aandacht voor lezen, schrijven en spreken van de taal, maar ook alledaagse situaties en cultuur komen aan bod. Het maakt niet uit of je nog geen enkele ervaring hebt met de taal of alleen bijgespijkerd wilt worden.
Met de cursus Frans van Instituut Eggermont leer je snel op een eenvoudige manier de Franse taal. Leer de juiste uitspraak, goed converseren, foutloos schrijven en vlot lezen. Ideaal voor tijdens je vakantie. Het maakt het bestellen in een restaurant een stuk makkelijker. Maar ook winkelen, een bezoek aan een brocante-markt of museum krijgt zo een extra dimensie.
Ga je vaak naar Duitsland op vakantie en wil je nu eindelijk de taal echt goed kunnen spreken? Volg dan de cursus Duits bij Instituut Eggermont. Het reserveren van een hotel, eten bestellen en afrekenen, boodschappen doen, een praatje maken met de plaatselijke bevolking, na de cursus kun je het allemaal.
Volg de cursus Spaans privé op maat. Dit is de snelste manier om Spaans te spreken, te schrijven en te lezen. Effectieve trainingen afgestemd op jouw doelstelling, basiskennis en individuele wensen. Het reserveren van een hotel, eten bestellen en afrekenen, musea bezoeken, na de cursus Spaans bij ons kun je het allemaal.
Leer Italiaans privé op maat. Dit is de snelste weg om Italiaans te spreken, te schrijven en te lezen. Korte trainingen afgestemd op jouw doelstelling, basiskennis en je wensen. Wil je Italiaans leren voor tijdens je vakantie? Het reserveren van een hotel, musea bezoeken, boodschappen doen, na de cursus Italiaans bij Instituut Eggermont kun je het allemaal.
De Portugese taal leer je snel en eenvoudig bij Instituut Eggermont. Het lezen, spreken, verstaan en schrijven van de Portugese taal worden behandeld. Alledaagse onderwerpen en herkenbare situaties komen aan bod. De taalcursussen worden op maat afgestemd voor zowel beginners als gevorderden. Binnen enkele maanden ben je de Portugese taal machtig, alleen onderwerpen die je aanspreken worden behandeld. 
De cursus Chinees wordt voornamelijk ingezet voor zakelijke doeleinden, maar kan uiteraard ook voor privédoeleinden worden gebruikt. De trainingen zijn kort en krachtig, afgestemd op uw vakjargon. Na de cursus kun je een gesprek voeren met de klant of een collega, jezelf redden tijdens allerlei onverwachte situaties, zelfstandig zakelijke transacties kunnen afhandelen en oordeelkundig opstellen van brieven, rekeningen, aanbiedingen. 
De Turkse taal leer je snel en eenvoudig bij Instituut Eggermont. Het lezen, spreken, verstaan en schrijven van de Turkse taal worden behandeld. Alledaagse onderwerpen maar ook herkenbare situaties die je in Turkijke tegenkomt, komen aan bod. De taalcursussen worden op maat afgestemd voor zowel beginners als gevorderden.
 Tijdens de cursus Arabisch krijg je korte doelgerichte trainingen met zo weinig mogelijk ballast. De belangrijkste doelstelling zijn het verstaan, spreken, lezen en schrijven van de taal.
De Poolse taal leer je snel en eenvoudig bij Instituut Eggermont. Het lezen, spreken, verstaan en schrijven van de Poolse taal worden behandeld. Alledaagse onderwerpen maar ook herkenbare situaties die u in Polen tegenkomt, komen aan bod. De taalcursussen worden op maat afgestemd voor zowel beginners als gevorderden.
Bij ons leer je de Zweedse taal snel en eenvoudig. Het lezen, spreken, verstaan en schrijven van de Zweedse taal worden behandeld. Alledaagse onderwerpen maar ook herkenbare situaties die je in Zweden tegenkomt, komen aan bod. De taalcursussen worden op maat afgestemd voor zowel beginners als gevorderden. Met onze taalcursus Zweeds ben je de taal binnen enkele maanden machtig, alleen onderwerpen die jou aanspreken worden behandeld. 
De Indonesische taal is het best te leren via privélessen. Effectieve trainingen afgestemd op jouw doelstelling en basiskennis. Dat is de snelste weg om het spreken, schrijven en lezen onder de knie te krijgen. Geen ballast maar effectief gericht op uw wensen. Het leerplan is flexibel en kan wekelijks worden aangepast.

Computercursus

blogging-336376_1920

De mogelijkheden en toepassingen van computer en internet zijn inmiddels zodanig toegenomen dat er behoefte is ontstaan aan computerlessen op maat. Wil je een opfriscursus of wil je je cv updaten met een nieuwe vaardigheid? Onze docenten beschikken over de kennis en ervaring om je alle fijne kneepjes te leren.

Office is het kantoorsoftwarepakket van Microsoft. Na het volgen van een cursus Microsoft Office zijn gebruikers productiever en werken ze veel efficiënter. Tijdens de cursus zullen de volgende onderdelen worden behandeld:

 • opslaan, openen en zoeken van documenten
 • knippen, kopiëren en plakken van tekst en afbeeldingen
 • autocorrectie en spellingscontrole
 • sneltoetsen, tekstopmaak en alineaopmaak
 • paginaopmaak (instellingen, kop- en voetteksten, kolommen)
 • tabellen en figuren
 • tips en trucs
Tijdens de cursus Excel leer je op eenvoudige wijze hoe je Excel diverse berekeningen kunt laten uitvoeren. Enige voorkennis van Windows en Word is een pre. Na deze cursus kun je Excel eenvoudige optellingen laten maken, maar ook ingewikkelde wiskundige en statistische berekeningen laten uitvoeren. Excel kent uitgebreide opmaakmogelijkheden en leent zich prima voor het werken met databases en het exporteren en importeren van gegevens. Tijdens de cursus zullen de volgende onderdelen worden behandeld:

 • Wat is een spreadsheet en een werkmap
 • Starten en afsluiten helpfuncties
 • Formules, sorteren gegevens
 • Celverwijzing
 • Kopiëren, snelmenu’s
 • Bladen invoegen/wijzigen, bladnamen wijzigen
 • Subtotalen, spelling, koppelen
 • Formules en gegevens invoeren, wijzigen
 • Verbergen, beveiligen, vastzetten cellen
 • Grafieken maken, opmaak, wijzigen, tekenen en sjablonen
 • Selecteren cellen, reeksen invoeren
 • Afdrukinstellingen, opmaak, uitlijnen tekst, speciale tekens
 • Opmaak, instellingen van tekst, cellen, randen
 • Beveiligen werkmappen, bladen
 • Werkbalk opvragen, aanpassen, maken
 • Kolom, rijvariabelen instellen
Om goed te kunnen werken met bijvoorbeeld Word, Internet of Excel is een cursus Windows 7 zeker aan te bevelen.
Tijdens de typecursus van Instituut Eggermont leert u de computer ‘blind’ te bedienen volgens het tienvingersysteem. Dit geeft veel voordelen; je bent minder snel vermoeid, je kunt foutloos typen en je kunt typen op hoge snelheid. Verder krijg je tijdens de cursus een goede lichaamshouding aangeleerd, wat lichamelijke klachten op korte- en lange termijn voorkomt. Heb je last van woordblindheid of dyslexie? Ook dan kan een typecursus uitkomst bieden, omdat je analytisch leert typen. Voor particulieren is de doelstelling het behalen van 160 aanslagen per minuut. De typecursus is ook speciaal beschikbaar voor scholieren op aanvraag.
Photoshop is een programma dat wordt gebruikt om foto’s te bewerken en te manipuleren. Met de vele toepassingen die dit programma kent wordt veel beeldmateriaal in de media gemanipuleerd en bijgewerkt.
In deze cursus leert u de basis van WordPress onder de knie te krijgen. Er is geen specifieke voorkennis voor nodig. Leer op een no-nonsense manier hoe je met WordPress je eigen website kan maken en onderhouden.
Specialisatie voor Apple-producten zoals Mac OSX, iPhone en iPad is ook bij ons mogelijk.

Hieronder vind je het tarief voor het volgen van privéles van onze Taal- en Computercursussen. Deze prijzen zijn op basis van één lesuur per week. Zijn er vijf lessen in een maand dan wordt deze extra les niet berekend maar gecompenseerd met een maand met drie lessen, bijvoorbeeld in verband met feestdagen.

De inschrijving is voor één maand en wordt stilzwijgend verlengd met een maand. Een gemiste les kan in onderling overleg met de docent worden ingehaald, wanneer deze minimaal 24 uur van te voren is afgezegd. 

Lesgeld Taalcursus: 

 • € 120,- per maand (op basis van één uur per week)
 • € 60,- per maand (op basis van een half uur per week)

Lesgeld Computercursus: 

 • € 160,- per maand (op basis van één uur per week)
 • € 80,- per maand (op basis van een half uur per week)

Administratiekosten: € 15,-

Leermiddelen: afhankelijk van de cursus, ongeveer € 25,- (uiteraard is het ook mogelijk deze zelf te bestellen)

Certificaat: gratis, na afronden van de cursus

Start: het hele jaar door 

Cursusduur: afhankelijk van uw doelstelling 

Lestijd: in overleg

Locatie: Instituut Eggermont in Beverwijk

Extra: privé-les is ook mogelijk via Skype of Facetime.

Een opleiding kan vaak worden afgetrokken bij de belastingaangifte. De studie moet wel gericht zijn op je (toekomstige) werk of beroep. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Meer informatie kun je vinden op de website van de belastingdienst. 

Privéles kan ieder moment worden gestart. De lessen kunnen zowel overdag als ’s avonds worden gevolgd bij ons instituut aan de Vondellaan 86 in Beverwijk. De cursusduur is afhankelijk van uw doelstellingen.

Wil je een passend opleidingsadvies? Of heb je vragen over een van onze opleidingen? Neem dan contact met ons op via info@instituut-eggermont.nl of 0251 – 22 22 52 (maandag t/m vrijdag van 09.00 – 21.00 uur).

Direct inschrijven kan uiteraard ook. Vul het formulier hieronder in en geef in het veld voor uw bericht aan voor welke cursus je je wenst in te schrijven. Voorafgaand willen wij je wijzen op onze privacyverklaring.

Disclaimer
Instituut Eggermont besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van de gegevens op deze website. Onjuistheden en onvolledigheden kunnen echter voorkomen. Instituut Eggermont is niet aansprakelijk voor mogelijke directe, indirecte, bijzondere of gevolgschade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie, noch door de onmogelijkheid om van de website gebruik te maken. Instituut Eggermont garandeert niet de foutloze werking of ononderbroken toegankelijkheid van de website of de via elektronische weg aangeboden diensten. De informatie die op onze website wordt verstrekt, kan op elk moment zonder voorafgaande mededeling of verplichting worden gewijzigd.