Over ons

Instituut Eggermont sinds 1936

eggermonthistorieSinds 1936 is Instituut Eggermont een begrip in Beverwijk en omgeving. Het is dé instelling voor opleidingen en cursussen. Een organisatie waar kwaliteit, persoonlijke aandacht en een prettige sfeer hoog in het vaandel staan.

Lessen op maat

Omdat Instituut Eggermont zich specialiseert in privélessen op maat, is het slagingspercentage hoog en zijn de reacties van de vele oud-studenten enthousiast. Hun leertraject bij Instituut Eggermont heeft geleid tot veel nieuwe kennis en vaardigheden, tot een landelijk erkend diploma en daarmee natuurlijk ook tot mooie nieuwe kansen.

Voor de oorlog startte de vader van Fer Eggermont zijn particulier opleidingsinstituut aan de Vondellaan 16 in Beverwijk tegenover het Rode Kruis Ziekenhuis. De belangrijkste vakken waren toen: Frans, Duits, Engels, Bedrijfscorrespondentie, Toetsenbordvaardigheid, Stenografie en Middenstand. De foto die u hierboven ziet is genomen in 1950 tijdens het type-examen in het Statenhuis, op de hoek Vondellaan, Velserweg. In het midden staat Piet Eggermont, leraar Frans aan de Sint Willibrodus Mulo aan de Kees Delfsweg. Duizenden burgers uit de IJmond behaalden in die tijd één of meerdere diploma’s bij Instituut Eggermont.

In 1970 nam Fer Eggermont het instituut over. Het aanbod is meegegroeid met de tijd en afgestemd op de huidige eisen. Automatisering speelt daarbij een belangrijke rol. Alleen wie zichzelf voortdurend vragen stelt, blijft leren. Tegenwoordig is het onderwijs vooral gericht op het stellen van de juiste vraag.

Bij Instituut Eggermont wordt geprobeerd de cursist zijn nieuwsgierigheid en creativiteit te prikkelen. Daarom bieden wij nu een ruim aanbod van praktijkgerichte en gespecialiseerde cursussen. Er is voor ieder wat wils. Wij brengen u in contact met de meest deskundige docenten op het door u gekozen gebied. Bij onze organisatie werken alleen vakmensen met ruime ervaring, wat leidt tot het best mogelijke resultaat. Want als u tevreden bent, dan pas zijn wij het ook.