Cursussen voor bedrijven

cursus voor werknemers Beverwijk

Instituut Eggermont is gespecialiseerd in het aanscherpen van (zakelijke) vaardigheden van u en uw medewerkers. Onze opleidingen kunnen worden afgestemd op de specifieke wensen van uw bedrijf en uw afzetmarkt. Zo bieden wij taaltrainingen op maat, waarbij vakjargon onze eerste prioriteit heeft. Maar ook voor een computercursus kunt u bij ons terecht. Wij werken met een flexibel leerplan op basis van het niveau en de doelstellingen van uw werknemer.

Onze cursussen kunnen ieder moment worden gestart. De lessen kunnen zowel overdag als ’s avonds worden gegeven op onze eigen locatie aan de Vondellaan 86 in Beverwijk of bij u op kantoor. Dag en uur worden in onderling overleg afgesproken. Na afloop van een cursus ontvangen uw medewerkers een certificaat. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende cursussen die wij aanbieden, informatie over de cursussen en de tarieven. Heeft u vragen dan kunt u uiteraard ook altijd vrijblijvend telefonisch contact met ons opnemen.

Onze cursussen zijn ook beschikbaar voor particulieren. Op deze pagina leest u daar meer over.

Taalcursus

Taalcursus bedrijven Beverwijk

Bij Insituut Eggermont leren uw medewerkers snel Engels, Nederlands, Frans, Duits, Chinees of één van de andere talen die wij bieden. Tijdens onze cursus leren zij de juiste uitspraak te gebruiken, goed te converseren, foutloos te schrijven en vlot te lezen. De focus ligt daarbij op vakjargon afgestemd op uw bedrijf en afzetmarkt. Ideaal voor bijvoorbeeld werknemers die de Nederlandse taal slecht tot niet beheersen of medewerkers die juist veel in contact staan met leveranciers of afdelingen van uw bedrijf in het buitenland. Ook kunnen wij het leerproces afstemmen op de praktische problematiek in uw bedrijf, bijvoorbeeld door effectieve telefoontrainingen te verzorgen in de gewenste taal.

 Met het oog op passende arbeid en stages is het belangrijk de Nederlandse taal zo goed mogelijk onder de knie te hebben. Tijdens deze cursus voor anderstaligen wordt er vooral aandacht besteed aan het correct leren lezen en schrijven en de juiste uitspraak.
Is Nederlands de moedertaal van uw werknemer, maar laat de uitvoering soms te wensen over? Wordt er wel eens een taalfout gemaakt in een belangrijk document? Laat hem/haar dan bij Instituut Eggermont een korte repetitietraining Nederlands volgen. Onder andere de d’tjes en t’tjes zullen uitgebreid worden behandeld. Na deze repetitietraining kan er foutloos worden gecorrespondeerd.
Bij Instituut Eggermont is de cursus Engels gericht op de wensen en doelstellingen van uw bedrijf. Er is aandacht voor de basis principes van de taal en cultuur in het Engelse bedrijfsleven. Ideaal voor gebruik tijdens bijeenkomsten, afspraken en andere werkomstandigheden. Tevens leert uw werknemer om in de Engelse taal te communiceren met klanten door bijvoorbeeld te bellen, e-mailen, een succesvolle zakelijke brief te schrijven en zichzelf te introduceren in het Engels. Ook de cultuurverschillen in het bedrijfsleven komen aan bod, want niet elke cultuur gaat hetzelfde met elkaar om.
Met de cursus Frans van Instituut Eggermont leert uw werknemer snel op een eenvoudige manier de Franse taal. Zoals de juiste uitspraak, goed converseren, foutloos schrijven en vlot lezen. Ideaal voor uw vrachtwagenchauffeurs die veel in Frankrijk en omgeving op de weg zitten. Maar ook wanneer u met veel Franstalige collega’s te maken heeft. Wij kunnen de leerstof afstemmen op uw eigen vakjargon. Ook de cultuurverschillen in het bedrijfsleven komen aan bod, want niet elke cultuur gaat hetzelfde met elkaar om.
Tijdens de cursus Duits kunnen wij de leerstof afstemmen op uw eigen vakjargon. Korte telefoontrainingen in het Duits, het oordeelkundig opstellen van brieven, rekeningen en aanbiedingen, betaling- en leveringscondities per e-mail, telefoon of skype. Wij passen de cursus aan op uw wensen en doelstellingen. Uiteraard komt ook de Duitse cultuur aan bod.
Tijdens de cursus Spaans kunnen wij de leerstof afstemmen op uw eigen vakjargon. Korte telefoontrainingen in het Spaans. Het oordeelkundig opstellen van brieven, rekeningen en aanbiedingen. Denkt u ook aan betaling- en leveringscondities per e-mail, telefoon of skype. Ook zal de Spaanse cultuur worden behandeld.
Tijdens de cursus Italiaans kunnen wij de leerstof afstemmen op uw eigen vakjargon. Korte telefoontrainingen in het Italiaans. Het oordeelkundig opstellen van brieven, rekeningen en aanbiedingen. Denkt u ook aan betaling- en leveringscondities per e-mail, telefoon of skype. Ook zal de Italiaanse cultuur worden behandeld.
 Met de cursus leert uw werknemer de basis principes van de Portugese taal en cultuur in het bedrijfsleven. Hij/zij wordt wegwijs in de taal die gebruikt wordt tijdens bijeenkomsten, afspraken en andere werkomstandigheden. Tevens wordt communicatie met klanten door bijvoorbeeld te bellen en e-mailen behandeld. Ook  de cultuurverschillen in het bedrijfsleven komen aan bod, want niet elke cultuur gaat hetzelfde met elkaar om.
De cursus Chinees wordt voornamelijk ingezet voor zakelijke doeleinden. De trainingen zijn kort en krachtig, afgestemd op uw vakjargon. Na de cursus kan uw werknemer een gesprek voeren met de klant of een collega, zichzelf redden tijdens allerlei onverwachte situaties, zelfstandig zakelijke transacties afhandelen en oordeelkundig brieven opstellen, rekeningen en aanbiedingen. 
 Met de cursus Turks leert uw werknemer de basis principes van de Turkse taal en cultuur in het bedrijfsleven. Hij/zij wordt wegwijs gemaakt in de taal die gebruikt wordt tijdens bijeenkomsten, afspraken en andere werkomstandigheden en leert te communiceren met klanten door bijvoorbeeld te bellen en e-mailen. Ook  de cultuurverschillen in het bedrijfsleven komen aan bod, want niet elke cultuur gaat hetzelfde met elkaar om. Bovendien kunt u aangeven welke aspecten u graag wilt dat uw werknemers leren.
 Tijdens de cursus Arabisch krijgt uw werknemer korte doelgerichte trainingen met zo weinig mogelijk ballast. De belangrijkste doelstellingen zijn het verstaan, spreken, lezen en schrijven van de taal.
De Poolse taal leert uw werknemer snel en eenvoudig bij Instituut Eggermont. Het lezen, spreken, verstaan en schrijven van de Poolse taal worden behandeld. Naast taal is er ook aandacht voor het Poolse bedrijfsleven. Tijdens de cursus wordt uw werknemer wegwijs gemaakt in de taal die gebruikt wordt tijdens bijeenkomsten, afspraken, en andere werkomstandigheden en te communiceren met klanten door bijvoorbeeld te bellen en e-mailen.
Bij Instituut Eggermont leert uw werknemer de basis principes van de Zweedse taal en cultuur in het Zweedse bedrijfsleven. Hij/zij wordt wegwijs in de taal die gebruikt wordt tijdens bijeenkomsten, afspraken en andere werkomstandigheden. Tevens leert hij/zij ook om in de Zweedse taal te communiceren met klanten door bijvoorbeeld te bellen en e-mailen. Ook  de cultuurverschillen in het bedrijfsleven komen aan bod, want niet elke cultuur gaat hetzelfde met elkaar om. 
Bij Instituut Eggermont stemmen we de leerstof af op uw eigen vakjargon. Wij zorgen voor telefoontrainingen in het Indonesisch en leggen de focus op het oordeelkundig opstellen van brieven, rekeningen en aanbiedingen en het overbrengen van betaling- en leveringscondities per e-mail, telefoon of skype. Wij adviseren u zelfs bij het maken van een goede verantwoorde website, afgestemd op de Indonesische cultuur.

Computercursus

blogging-336376_1920

De mogelijkheden en toepassingen van computer en internet zijn inmiddels zodanig toegenomen dat er behoefte is ontstaan aan computerlessen op maat. Switcht uw werknemer bijvoorbeeld van functie of moet uw werknemer re-integreren op een andere afdeling waar hij/zij ineens veel meer met de computer moet werken dan gewend? Er komt dan heel veel op uw werknemer af, naast alle informatie die hoort bij de nieuwe taken. Dan kan een cursus Office, Excel of typecursus uitkomst bieden. Dit geeft zelfvertrouwen, waardoor de nieuwe taken sneller en beter kunnen worden opgepakt.

Office is het kantoorsoftwarepakket van Microsoft. Na het volgen van een cursus Microsoft Office zijn gebruikers productiever en werken ze veel efficiënter. Tijdens de cursus zullen de volgende onderdelen worden behandeld:

 • opslaan, openen en zoeken van documenten
 • knippen, kopiëren en plakken van tekst en afbeeldingen
 • autocorrectie en spellingscontrole
 • sneltoetsen, tekstopmaak en alineaopmaak
 • paginaopmaak (instellingen, kop- en voetteksten, kolommen)
 • tabellen en figuren
 • tips en trucs
Tijdens de cursus Excel leert u op eenvoudige wijze hoe u Excel diverse berekeningen kunt laten uitvoeren. Enige voorkennis van Windows en Word is een pre. Na deze cursus kunt u Excel eenvoudige optellingen laten maken, maar ook ingewikkelde wiskundige en statistische berekeningen laten uitvoeren. Excel kent uitgebreide opmaakmogelijkheden en leent zich prima voor het werken met databases en het exporteren en importeren van gegevens. Tijdens de cursus zullen de volgende onderdelen worden behandeld:

 • Wat is een spreadsheet en een werkmap
 • Starten en afsluiten helpfuncties
 • Formules, sorteren gegevens
 • Celverwijzing
 • Kopiëren, snelmenu’s
 • Bladen invoegen/wijzigen, bladnamen wijzigen
 • Subtotalen, spelling, koppelen
 • Formules en gegevens invoeren, wijzigen
 • Verbergen, beveiligen, vastzetten cellen
 • Grafieken maken, opmaak, wijzigen, tekenen en sjablonen
 • Selecteren cellen, reeksen invoeren
 • Afdrukinstellingen, opmaak, uitlijnen tekst, speciale tekens
 • Opmaak, instellingen van tekst, cellen, randen
 • Beveiligen werkmappen, bladen
 • Werkbalk opvragen, aanpassen, maken
 • Kolom, rijvariabelen instellen
Om goed te kunnen werken met bijvoorbeeld Word, Internet of Excel is een cursus Windows 7 zeker aan te bevelen.
Tijdens de typecursus van Instituut Eggermont leert u de computer ‘blind’ te bedienen volgens het tienvingersysteem. Dit geeft veel voordelen; u bent minder snel vermoeid, u kunt foutloos typen en u kunt typen op hoge snelheid. Verder krijgt u tijdens de cursus een goede lichaamshouding aangeleerd, wat lichamelijke klachten op korte- en lange termijn voorkomt. Heeft u last van woordblindheid of dyslexie? Ook dan kan een typecursus uitkomst bieden, omdat u analytisch leert typen. Voor particulieren is de doelstelling het behalen van 160 aanslagen per minuut.
Photoshop is een programma dat wordt gebruikt om foto’s te bewerken en te manipuleren. Met de vele toepassingen die dit programma kent wordt veel beeldmateriaal in de media gemanipuleerd en bijgewerkt.
In deze cursus leert u de basis van WordPress onder de knie te krijgen. Er is geen specifieke voorkennis voor nodig. Leer op een no-nonsense manier hoe u met WordPress uw eigen website kan maken en onderhouden.
Specialisatie voor Apple-producten zoals Mac OSX, iPhone en iPad is ook bij ons mogelijk.

Hieronder vindt u informatie over de tarieven voor het volgen van onze Taal- en Computercursussen voor bedrijven. Wij gaan uit van één lesuur per week. Zijn er vijf lessen in een maand dan wordt deze extra les niet berekend maar gecompenseerd met een maand met drie lessen, bijvoorbeeld in verband met feestdagen.

De inschrijving is voor één maand en wordt stilzwijgend verlengd met een maand. Een gemiste les kan in onderling overleg met de docent worden ingehaald, wanneer deze minimaal 24 uur van te voren is afgezegd. 

Lesgeld: prijs op aanvraag (zowel privéles als groepsles is mogelijk) 

Administratiekosten: € 15,- per persoon

Leermiddelen: afhankelijk van de cursus, ongeveer € 25,- per persoon (uiteraard is het ook mogelijk deze zelf te bestellen via een boekhandel)

Certificaat: gratis, na afronden van de cursus

Start: het hele jaar door 

Cursusduur: afhankelijk van de doelstelling van uw bedrijf 

Lestijd: in overleg

Locatie: Instituut Eggermont in Beverwijk of bij uw bedrijf

Een opleiding kan vaak worden afgetrokken bij de belastingaangifte. De studie moet wel gericht zijn op uw (toekomstige) werk of beroep. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Meer informatie kunt u vinden op de website van de belastingdienst. 

De cursus voor bedrijven kan ieder moment worden gestart. De lessen kunnen zowel overdag als ’s avonds worden gevolgd bij ons instituut aan de Vondellaan 86 in Beverwijk of bij u op kantoor. De cursusduur is afhankelijk van de doelstellingen.

Wilt u een passend opleidingsadvies? Of heeft u vragen over een van onze opleidingen? Neem dan contact met ons op via info@instituut-eggermont.nl of 0251 – 22 22 52 (maandag t/m vrijdag van 09.00 – 21.00 uur).

Direct inschrijven kan uiteraard ook. Vul het formulier hieronder in en geef in het veld voor uw bericht aan voor welke cursus u uw medewerker in wilt schrijven. Voorafgaand willen wij u wijzen op onze privacyverklaring.

Disclaimer
Instituut Eggermont besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van de gegevens op deze website. Onjuistheden en onvolledigheden kunnen echter voorkomen. Instituut Eggermont is niet aansprakelijk voor mogelijke directe, indirecte, bijzondere of gevolgschade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie, noch door de onmogelijkheid om van de website gebruik te maken. Instituut Eggermont garandeert niet de foutloze werking of ononderbroken toegankelijkheid van de website of de via elektronische weg aangeboden diensten. De informatie die op onze website wordt verstrekt, kan op elk moment zonder voorafgaande mededeling of verplichting worden gewijzigd.